Evangelia zilei:
Cautã:

Cuvinte de folos

Pagina 1 din 12
1 2 3 4 12

Un adevãrat stãpânitor al pãmântului – Sfântul Dimitrie cel Nou

Sf. Cuvios Dimitrie Cel Nou BasarabovOdată aruncat din cer, Satan se pretinde Prinţul şi Stăpânitorul acestei lumi. El pretinde că împarte după a sa vrere stăpânirea acestei lumi, lui slujindu-i toate tiraniile care au stăpânit vremelnic destinele omenirii, de la faraonii egipteni, cezarii romani, sultanii turci la dictatorii nazişti sau comunişti. Nici sistemele democratice nu-i sunt străine, dacă nu caută slava lui Dumnezeu şi binele oamenilor, şi el este un democrat, nu cere o unică închinare şi slujire. Ştie toate religiile politeiste şi idolatre mai vechi sau mai noi, pretinse egale între ele, în fapt pe el îl slujesc şi lui i se închină. Tatăl minciunii fiind ucigaş şi tiran dintru început pretinde că dă „viaţă” pe care omul să o trăiască în „libertate” nu sub „tirania” poruncilor lui Dumnezeu. ...Dar ca întotdeauna afirmaţiile şi pretenţiile lui sunt mincinoase.

Adevăratul stăpânitor al acestui pământ nu poate fi decât Făcătorul lui, cel care a făcut şi cerul şi toate cele văzute şi nevăzute. Tot El dă şi stăpânirea vremelnică. Dar pentru că de multe ori stăpânirea vremelnică nu I-a fost fidelă, lepădându-se de El, pronia Lui iubitoare s-a manifestat prin cei blânzi şi smeriţi, ascultători grabnici ai... Citește mai departe...»

Scrisoare cãtre un creştin luptãtor

Împacă-te cu persoana aceea care te necăjeşte şi-ţi cre­ează ispite. Împacă-te cu el cu bucurie. Roagă-te pentru el zilnic. Încearcă mereu să-i faci bine, să-i acorzi întâietate, să-i vorbeşti cu dragoste, iar Dumnezeu Îşi va face lucrarea Sa şi va îndrepta lucrurile!
Carte de Rugăciuni

Împacă-te cu persoana aceea care te necăjeşte şi-ţi cre­ează ispite. Împacă-te cu el cu bucurie. Roagă-te pentru el zilnic. Încearcă mereu să-i faci bine, să-i acorzi întâietate, să-i vorbeşti cu dragoste, iar Dumnezeu Îşi va face lucrarea Sa şi va îndrepta lucrurile. Atunci Hristosul nostru va fi slăvit, iar diavolul, care înalţă toate piedicile, va fi alungat. Nevoieşte-te, mai ales, să nu mai critici şi să nu mai minţi. Canonul tău este de a face un şirag de metanii zilnic, rugându-te pentru această persoană care te urăşte, aşa încât Dumnezeu sa-l lumineze spre căinţa şi mai fă zece metanii în plus zilnic timp de o lună. Dacă această persoană face ceva împotriva ta, treci cu vederea orice şi rabdă. Lasă-te nedreptaţit, dar nu nedreptăţi; lasă-te pălmuit, dar nu răspunde provocării: lasă-te criticat, dar nu critica. Atunci când vei face toate acestea, atunci Fiul lui Dumnezeu, împreună cu Tatăl şi cu Duhul Sfânt, Îşi vor face locaş în sufletul tau. "Luptă-te lupta cea buna a credinţei" (I Tim. 6, 12), treci cu vederea faptele acestei... Citește mai departe...»

Puterea celor 40 de liturghii şi Parastase de pãrintele Cleopa

Puterea celor 40 de liturghii şi Parastase de parintele Cleopa

Din învătăturile părintelui Cleopa

Editie îngrijită de Preot Nicolae STATE-BURLUŞI

Râmnicu Vâlcea - 2005

Înainte vreme, când încă nu se ştia puterea celor 40 de Liturghii, lumea făcea pentru cei răposaţi câte 20, alţii câte 30 de Liturghii. Dar s-a descoperit că sunt mai puternice 40 de Liturghii decât 30. Și cum a fost?

Un preot bătrân dintr-un sat avea peste 80 de ani. El, săracul, nu mai putea sluji. A măritat o fată a lui, iar ginerele rămăsese în locul lui la parohie. Poporul avea evlavie la preotul bătrân, dacă l-a cunoscut, pentru că pe atâţia i-a botezat şi i-a şi cununat şi pe alţii i-a şi înmormântat; îl ştiau drept părintele satului, că era de mult timp acolo. Oamenii aveau evlavie la... Citește mai departe...»

Talismanul, scriere nerecunoscutã de Bisericã

Efecte înșelătoare Talismanul Visul Epistolia și alteleTalismanul, alături de "Visul Maicii Domnului”, de "Epistolia Domnului Iisus Hristos", de "Cele 12 Vineri" şi de alte asemenea cărţulii şi "talismane”, este o carte necanonică, adică neaprobată de Biserică şi nevăzută ca fiind autentică şi de un real folos duhovnicesc.

"Cu nimic nu e lupta mai grea, decât cu tradiţiile intrate în conştiinţa poporului, chiar şi când acestea ajung să fie absurde şi să-şi piardă sensurile originale. Numai prin jertfe, vechiul poate fi biruit de nou, iraţionalul de raţional" (I.P.S. Antonie Plămădeală).

Mulţi părinţi s-au pronunţat asupra acesteia, ca fiind nefolositoare, spre păstrarea sănătăţii sufleteşti a credincioşilor, însă, cu toate acestea, ea încă se mai găseşte pe tarabele de suveniruri şi chiar în unele pangare bisericeşti. Din păcate, unele obiceiuri apărute peste noapte încă mai concurează cu dreapta credinţă.

Talismanul, scriere nerecunoscută de Biserică

Duhul scrierii şi învăţăturile acestea nu aparţin dreptei credinţe. Citind textul, se simte un fel de magie, un fel de credinţă în "noroc” şi altele asemenea. Credinţa creştină nu are nimic în comun cu superstiţiile şi cu norocul, care sunt înşelări diavoleşti. Textul,... Citește mai departe...»

Pagina 1 din 12
1 2 3 4 12