Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/seby/public_html/wp-content/plugins/page-and-post-lister/cg_pages_core.php on line 390

 

 

Evangelia zilei:

Paraclise

Paraclisul Sfântului Dimitrie Basarabov

Dimitrie Basarabov
Rugaciunile incepatoare:

Imparate Ceresc… Sfinte Dumnezeule… Prea Sfanta Treime… Tatal Nostru… Ca a Ta este Imparatia… Doamne miluieste de 12 ori… Slava si acum… Veniti sa ne inchinam si psalmul 142… Doamne auzi rugaciunea mea… apoi: Dumnezeul este Domnul… si troparul acesta:

Glas 8

Intru tine Parinte, cu osardie s-a mantuit, cel dupa chip, ca luand crucea ai urmat lui Hristos si lucrand ai invatat sa nu se uite la trup caci este trecator, ci sa poarte grija de suflet, de lucrul cel nemuritor. Pentru aceasta si cu ingerii se bucura, Prea Cuvioase Dimitrie, duhul tau.

Slava, tot aceasta…

Si acum… al Nascatoarei de Dumnezeu…

Nu vom tacea niciodata noi nevrednicii a spune puterile tale, Maica lui Dumnezeu; ca de n-ai fi fost tu, rugandu-te pentru noi, cine ne-ar fi izbavit pe noi dintru atatea nevoi, sau cine ne-ar fi pazit pe noi pana acum slobozi? Nu ne vom departa de la tine Stapana, ca tu mantuiesti pe robii tai din toate nevoile.

Apoi psalmul 50. Miluieste-ma Dumnezeule… si indata incepem canonul catre Sfantul, cantandu-l... Citește mai departe...»

Paraclisul Sfintei Cuvioase Parascheva

Binecuvântat este Dumnezeul nostru... Împărate ceresc..., Sfinte Dumnezeule..., Prea Sfântă Treime..., Tatăl nostru..., Că a Ta este împărăția..., Doamne miluiește (de 12 ori) , Slavă..., și acum..., Veniți să ne închinăm..., Psalmul 142: Doamne, auzi rugăciunea mea..., Dumnezeu este Domnul (de trei ori).

Troparul Sfintei Cuvioase Parascheva
Troparul, glasul al 4-lea

Întru tine, Maică, cu osârdie s-a mân­tuit cel după chip, că luând Crucea, ai urmat lui Hristos și lucrând ai în­vă­țat să nu se uite la trup, căci este trecător, ci să poarte grijă de suflet, de lucrul cel ne­muritor. Pentru aceasta și cu îngerii împreună se bucură, Cuvioasă Maică Parascheva, duhul tău.

Slavă... Tot acesta. Și acum...

Nu vom tăcea, Născătoare de Dumnezeu...

Apoi:
Psalmul 50

 

Cântarea 1:
Citește mai departe...»